Min första resa till USA var, givetvis, till New York. The Big Apple! Staden som är USA:s absolut mest populära resmålet bland skandinaver. Året var 2003 och jag var där med min norska väninna för att besöka Malin.

Jag pluggade på Stockholms universitet med Malin. Malin har alltid varit duktig och strax efter hon fyllde 30 så hade hon sluppit genom nålsögat och fått en FN-tjänst. Till råga av allt på deras huvudkontor i New York. För mig var det en given aktivitet att hälsa på henne. Hon bodde helt ute vid East River, på 32:a våningen med utsikt över Manhattan. Irene och jag stannade en vecka och jag tröttnade aldrig på att sitta i Malins soffa och kolla ut över Manhattan.

Maxime flyttar till New York

Det dröjde till 2011 innan jag besökte USA igen. Jag skulle då på en jobbresa till Las Vegas och passade på att först lägga in en vecka i New York med Maxime. Las Vegas var mycket på alla sätt och jag kände mig mer än nöjd med stället när jag åkte hem efter fem dagar. Nu skulle jag kunna tänka mig att åka dit igen. Och New York och Maxime; hur slutade det? Hon kärade ner sig så mycket i staden att hon omedelbart bestämde sig att flytta ett år till Oslo och jobba för norsk lön, för att sen studera i New York.

Maxime spenderade två år i New York och jag passade på att hälsa på fem gångar. Jag har nu upplevd alla årstider i staden och det känns som jag har upplevd det mesta också. Ena gången jag hälsade på var över jul och vi åkte till Miami och Bahamas för att fira nyår. När Maxime flytta tillbaka till Stockholm så kände jag att det var dags att börja fokusera på andra amerikanska städer. Tidigare i år var jag i New Orleans och Chicago, och jag säger bara WOW, vilken stad New Orleans var. Den var på riktig så jazzig och svängig som man ser på film.

Sååå många ställen att besöka…

Det är så mycket kvar av USA som jag skulle vilja uppleva också. Alla nationalparker….. Västkusten. Åka Route 66 och Highway 1. Jag har också precis upptäckt att det går en järnväg från x till y, som jag gärna skulle vilja åka. Ett av världens största länder och nästan allt erbjuds. Jag måste erkänna att jag saknar New york också nu. Det är trots allt två år sen senast jag var där.

Inlägget är skrivet i samarbete med Norwegian Reward.