Då jag var på Santorini i somras så bodde jag ju de två första dagarna i lilla byn Pyrgos, som ligger mitt på byn. Här är det inte jättemånga turister som väjer att bo och det var nog därför jag tyckte så bra om Pyrgos.

Jag har tidigare skrivit en artikel om Pyrgos, där jag i djupare ord uttrycker min kärlek. Den hittar ni här. Och nedan kommer ett urval av de foton som inte fick plats i förra artikeln, vilka igen valdes ut av de 700 foton jag lyckades ta under två dagar. Jobbigt många…

Lite äkta och genuin grekisk känsla, vem gillar inte det?

Är man i öknen så måste man rida på kamel. Det tycker Hanne, Peder, Veveca och jag och vi bokar in en kamelridning i solnergång. Min kamel har korg om mulen och jag borde fattat redan då att den är lite bångstyrig. Den både reser sig och lägger sig ner utan att ha fått signal från får guide och hade jag inte hållit fast ordentligt vid båda tillfällen så hade jag slängts av framåt repektive bakåt.

Nu tar vi en rubrik

Evigt vackra Cornwall i Englands grovhuggna sydvästra landskap är hemvist för en salig blandning av natursköna heder och hundratals stränder, som alla kulminerar i Englands yttersta spets, Land’s End.

Besök den nordliga kusten för branta klippor och surfing i världsklass i Newquay, eller den sydliga (som även kallas Cornwalls riviera) för pittoreska hamnar, vikar och fiskebyar.

Här kretsar livet kring naturen och friluftslivet, mycket tack vare grevskapets subtropiska mikroklimat. För att inte nämna en hel uppsjö sevärdheter, från exotiska trädgårdar till välkända landmärken.