Precis innan Maxime och jag åkte till Seychellerna i februari så presenterade Trip Advisor 2015 års lista över världens 25 finaste stränder, framröstad av Trip Advisors medlemmer. På sjätte plats finns stranden Anse Lazio på ön Praslin på Seychellerna.

Anse Lazio på Seychellerna

Anse Lazio på Seychellerna Maxime Löfblad

Anse Lazio på Seychellerna

Anse Lazio på Seychellerna

Maxime och jag visste redan innan listan presenterades att vi skulle besöka Anse Lazio men det är alltid bra att få sina val bekräftade. Stranden ligger på norra sidan av Praslin och det är bara ett hotell som ligger vid stranden. De flesta besökarna är med andra ord bara där över dagen. 

Anse Lazio på Seychellerna

Anse Lazio på Seychellerna
Bakom stranden finns det en lagun som de lokala barnen var mycket intresserade av att bada i

Anse Lazio på Seychellerna

Anse Lazio på Seychellerna
En detalj som skiljer de lokala på Seychellerna från många andra tropiska länder
är att de faktiskt nyttjar stränderna och solar ock badar. De ligger inte i solen som
turisterna gör, utan i skuggan, men de vistas i alla fall på stranden och badar ofta och länge.

Vår chaufför hade precis släppt av oss efter att ha kört oss först en kvart på väger som både slingrade sig till höger och vänster samt upp och ner och som sista kilometern saknade asfalt och var en enda brant uppförsbacke och ner igen. Tur vi lydde rådet om att inte hyra cykler för utflykten. Anse Lazio är som er egna privata swimmingpool sa han när han hade stannat och gjorde en svepande rörelse med handen för att visa vad som befann sig bakom träden. Vi gick genom en öppning mellan träden och synen som mötte oss gjorde oss mållösa.  

 

Vattnet var mer turkost än något annan ställe vi hade varit, sanden var vitare och mer finkorning än vad vi tidigare hade gått i och stranden var perfekt formad med stenblock som ramade in den på båda sidor och grönska bakom. 

Anse Lazio på Seychellerna
Anse Lazio på Seychellerna Maxime Löfblad

För både Maxime och mig var det kärlek vid första ögonkastet och vi spenderade alla våra resterande dagar på Praslin på Anse Lazio. Vi hoppas båda på ett livslångt förhållande; med andra ord en möjlighet att återvända!

Anse Lazio på Seychellerna

Anse Lazio på Seychellerna