Under min tvådagarsvistelse i Gdansk så lyckades jag inte bestämma mig för vad jag tyckte om älvpromenaden längs Motlawa. Stadens mest kända sevärdhet, kranen Krantor, ligger längs älven och det finns också ett brett utbud av restauranger och caféer. 

Vissa delar av restaurangerna och caféerna är trevliga och mysiga medan andra lyser turistfälla. Jag testade ett ställe för lunch en av dagarna, Goldwasser, och stället var riktigt mysigt både inomhus och på uteserveringen. Jag åt en av frukostera, som som fortfarande serverades vid lunch, och den var helt ok. Goldwasser var ett trevligt ställe som jag skulle besöka igen vid nytt besök i Gdansk, och när jag åt så hörde jag några andra gäster som önskade boka bord för middag samma kväll och då var det redan fullbokat. Tyvärr såg flera av de andra ställen vid älven, som sagt, riktigt-riktigt tråkiga ut.

Goldwasser
Promenaden, med Krantor, från andra sidan älven är helt magisk kvällstid

Delar av min lunch på Goldwasser, som strängt talat var en frukost som serverades till lunchtid

Goldwasser

Min alldeles egna sittgrupp med väskan och frukosten

Alla gatorna ner till älvpromenaden avslutas i portaler