Röda torget är en av de största turistattraktionerna i Moskva och gissningsvis ett ställe alla har hört talas om. Torget kantas av St Basils katedral och Kreml (som jag både återkommer till i senare inlägg) samt gallerian GUM och Historiska museet. Torget är 330 x 70 meter stort så inget fjutt här.

Nu i förjulstid är torget vackert dekorerat av lampor, julträd och annan julpynt och det finns också en kombinerad julmarknad och tivoli samt en skridskobana. 

GUM i bakgrunden och julmarknaden

Julpyntade träd och Historiska museet

Tivolit

Julmarknaden/tivolit och GUM:s fasad

Varuhuset GUM är exklusiv shopping och det är här alla rika ryssar handlar sina märkeskläder. Byggnaden går längs torgets ena långsida, det vill säga 330 meter lång, och där inne finns tre längsgående gator med butiker på båda sidor och tre våningar högt. Jag var inte inne i någon butik utan kollade mest i gallerian och det var riktigt så julpyntat också här.

4 KOMMENTARER

  1. Jämför man julskyltningen i Sthlm med London och New York så ligger Sthlm verkligen i lä. Men jämför man med Oslo så är det generellt mer julpyntat i det offentliga rummet i Sthlm än i Oslo.

    Ha en fortfarande bra resa!

Comments are closed.