I onsdags gästbloggade vi på Today Lifestyle som drivs av Agnes och i dag är det hennes tur att gästblogga här på Ladies Abroad. 

Länge har jag drömt om att göra en roadtrip i USA, men det ultimata tillfället dök inte upp förrän häromåret då min sambo skulle besöka Las Vegas för en konferens. Eftersom två av våra nära vänner bodde i San Diego under samma tidsperiod så beslöt vi oss för att äntligen göra slag i saken och göra den där drömresan till USA. Dock hade vi bara tio dagar att klämma in allt på, så vi fick planera ordentligt.

Första flyget gick från Stockholm till San Diego, vilket är en härlig stad men utan särskilt mycket ”action”. Det är dock en skön lunk i staden där de flesta har en ganska ”laid back” approach vilket är väldigt härligt och befriande. Vi tillbringade dagarna med att lata oss på den fina stranden i Pacific Beach och hänga runt på olika caféer och barer i området. Nu blev det ju bara en kortis för oss i San Diego, men hade vi haft mer tid hade jag gärna besökt någon av de många outlets som finns i närheten med bra shopping (Carro hade i princip hunnit shoppa på sig en helt ny garderob) och de många familjeaktiviteterna såsom Sea World eller San Diego Zoo.

San Diego
Efter två sköna dagar i San Diego var det dock dags att starta roadtripen och bege oss mot nästa mål, nämligen Santa Monica i Los Angeles. Caroline hade ordnat med en hyrbil som vi fyra plus deras vän Sarah packade in oss i. Superkul att bila i USA och se omgivningarna man passerar. Ju närmare Los Angeles vi kom, desto fler stora lyxvillor. Samtidigt började trafiken att stocka sig och vi kom fram ungefär en timme senare än planerat. Framme i Santa Monica checkade vi in på hotellet Shangri La som låg perfekt på Ocean Avenue med havsutsikt från rummet. Jag fick en liten chock gällande hur stort rum vi fick här för pengarna jämfört med standarden i New York för samma pris. Vi inledde vistelsen med ett skönt eftermiddagsdopp i den fina poolen innan vi bytte om och gav oss ut på den vackra strandpromenaden.

Santa Monica Beach
Dagarna tillbringade vi mest med shopping längst 3rd Street Promenade och med skönt poolhäng och hurtiga promenader längst med stranden. En av kvällarna åt vi middag på Michael’s vilket är en urmysig restaurang som huserar i ett ganska diskret funkishus. Det ser inte så spännande ut utifrån, men väl inne öppnar sig en fantastisk innegård med massa härliga växter. I övrigt åt vi mycket seafood, bland annat serverade många av de små restaurangerna längst med Ocean Avenue supergoda och billiga ostron.

Ostron i Santa Monica
Egentligen hade jag velat uppleva hela LA (inklusive bla Venice, Hollywood, Beverly Hills, Bel Air etc) men det hinner man pga avstånden knappast med på ynka tre dagar. Ska du bara vara i LA för en kort tid rekommenderar jag verkligen Santa Monica eftersom det ligger behagligt vid havet och är en otroligt mysig ort.

Tidig morgon på Rodeo Drive
Tidigt tisdag morgon var det dags att bege oss mot Las Vegas. Vi passade på att köra genom Hollywood och stannade till både vid Rodeo Drive (där Julia Roberts shoppar loss i Pretty Woman) och Hollywoodskylten för att knäppa några obligatoriska turistbilder. Vi gjorde sedan några stopp i öknen för att tanka samt gå på toaletten och fylla på snacksförrådet. De små stoppen blev mer spännande desto närmare Las Vegas vi kom. Helt otroligt att besöka de små butikerna som är uppsmällda mitt i öknen så långt bort från närmaste civilisation. Bilturen tog ungefär sex timmar inklusive stopp.

Ökenlandskap på väg mot Las Vegas
Väl framme i Las Vegas inledde vi första kvällen med middag i ”Paris”. Det är alltså en byggnad i vilken man har byggt in ett litet torg med ett eiffeltorn och ett flertal små mysiga franska restauranger. Vad som slog mig var hur oglamorös staden är jämfört med hur den ofta framställt på tv och i film. Majoriteten av turisterna är glada ungdomsgäng eller pensionärer, och de flesta casinon består av uppradade enarmade banditer där man kan satsa några cent för en omgång. En stor del av alla attraktioner och nöjen är inbyggda i själva hotellen samt under marken, och det kan gå en hel dag utan att man är ute i den riktiga friska luften. Uppe i taken har de målat himmel och moln, och på marken har de byggt upp fejkade trottoarer och torg, allt för att det ska kännas som att man är utomhus.

Fina Venetian Tower
Min favoritbyggnad var Venetian Tower, där små kanaler med gondoler ringlade sig fram och man kunde dricka sitt eftermiddagskaffe på Markusplatsen under de romantiska gatlyktorna. Vi åt middag där en kväll, på den asiatiska restaurangen Tao som var väldigt bra med snygg inredning och god mat. Gillar man att äta så är Vegas perfekt. Här finns ett stort utbud av restauranger och något för alla. Vi testade att äta brunch en dag och det var bland det galnaste jag varit med om. Det kostade 20 dollar per person och då fick man ta hur mycket mat som helst, från alla världens hörn. Det var pizza, pastor, charkuterier, ostar, bagels, korvar, grillat, friterat, asiatiskt, mexikanskt, skaldjur – verkligen allt man kan tänka sig. Till dessert fick man ta för sig av en mängd olika bakverk, glass, pannkakor, godis – you name it. Dessa buffér är väldigt populära och finns lite överallt, vi åt på en i bottenplanet av Ceasars palace.

Galen dessertbuffé i Las Vegas
Eftersom man ändå måste mellanlanda någonstans i östra USA när man flyger hem från västkusten till Sverige å valde vi att avsluta resan med en helg i New York. Det var härligt att komma till the big apple och uppmärksamma de stora kontrasterna från Kalifornien och Nevada, tänk att så olika ställen ryms i samma stora land! I New York var det ganska kyligt så det var bra att vi hade packat med lite varmare kläder och inte bara sommargarderoben.

Praktisk information
Att åka på roadtrip i USA är verkligen något jag kan rekommendera. Man får se så mycket genom bilrutan som man går miste om ifall man istället väljer flyget. Sen är det också ett väldigt smidigt och prisvärt alternativ – i alla fall om man är ett par stycken. Det var Caroline och Fredrik som ordnade med vår bil, de hyrde den via Hertz vilket var väldigt smidigt. Vi hämtade ut den i San Diego och lämnade sedan in den i Las Vegas. Viktigt att heller inte glömma är att fixa inresetillstånd till USA vilket man gör enkelt online!

Om mig
Mitt namn är Agnes och jag driver bloggen todaylifestyle. Jag älskar att resa, vilket min blogg mest handlar om. Ibland delar jag dock även med mig om annat smått och gott, som en del löpning, recept etc. Kolla gärna in min blogg eller mejla mig på agnes.todaylifestyle@gmail.com om du har några frågor om inlägget ovan!

2 KOMMENTARER

  1. ser fantastisk ut!! jeg elsker roadtrips… Har lyst til å dra på flere ukers lang roadtrip i usa! det eneste som er kjipt er at jeg enda ikke er 25, og da er det visst ekstra dyrt å leie bil… får smøre meg med tålmodighet! 🙂

Comments are closed.