I dag gästas Ladies Abroad av sajten Destinavo som kombinerar koncepten reseblogg och reseguider. Landet är Nya Zeeland; ett land varken Maxime eller jag har besökt än.

Queenstown är en vacker stad på Nya Zeelands södra ö och väl framme i staden väntar ett paradis för alla äventyrslystna resenärer och naturälskare. Queenstown är nämligen en av världens mest äventyrsfyllda städer och här finns i stort sett alla äventyrssporter representerade; klättring, bungyjump, fallskärmshoppning, skidåkning, vandring och flyboard bara för att nämna några.

Staden i sig själv är ganska liten med blygsamma 17 000 invånare, men lockar trots det ett stort antal turister varje år. Även om Queenstown är känt som en äventyrsstad så är det inte enbart spänningssökare som åker till staden, utan hit åker även mer fridfulla resenärer som gillar vacker natur och fina utsikter. Landskapet runtomkring Queenstown är magiskt och det är tack vare det som staden kan erbjuda så pass varierade aktiviteter.

Det är en ganska stor kontrast mellan bungyjump och ost och vinprovning om man säger så, och det är också det som är en del av charmen med Queenstown. Här finns inte bara en viss typ av resenärer, utan det är väldigt blandat och det allra bästa är att man alltid kan variera sina dagar. I Queenstown känns det som att det alltid finns något nytt att testa på, någon ny vandringsled att upptäcka och nya vyer att njuta av.

Förutom äventyr och natur finns det också ett bra utbud av kvalitetskläder och lokala hantverk, som säljs i stadens butiker och på charmiga Remarkables market som hålls varje söndag.

Discover the adventurous city of Queenstown which probably has the most adventure sports gathered at the same place. Here it’s possible to go bungyjumping, skydiving, trekking, climbing and a lot (and I really mean a lot) of watersports and activities.

However its not all about adrenaline in Queenstown, there is a much more charming side of the town as well like picturesque wine trails where you can have some wine and cheese tasting. There is also a lot of nature surrounding the city which provide stunning views and a sense of wilderness. If you are more of a winter person, don’t worry. Queenstown offers great skiing.Ta sig runt
Det är enkelt att ta sig runt till fots i Queenstown och ska man inte åka utanför staden är detta det bästa sättet för att ta sig fram. Vill man utforska andra ställen eller ta sig från flygplatsen till stadens centrum är det bäst och billigast att åka buss. Av bussarna är det främst 10/11 som är mest användbara för turister, dessa går en gång i halvtimmen till flygplatsen och till en rad andra platser som kan tänkas vara intressanta.


By foot is by far the best way inside Queenstown since its quite small, however if you want to go outside the town for activities etc you would need to use the busses. For tourists it will mostly include the bus number 10/11.


5 x Måsten att göra i Queenstown
1. Bungyjump och fallskärmshoppning – Visste du att Queenstown är hem åt världens första Bungyjump? Är man ute efter äventyr är detta helt klart ett måste att göra i Queenstown. För dem som vill högre upp i luften och falla fritt så finns det gott om ställen där man kan hoppa fallskärm.

2. Ost och vinprovning – Detta är lite av en dold pärla i Queenstown och gillar man ost och vin är även detta ett måste när man besöker staden. Vinprovningen tar med dig till vingårdarna och berättar mer om de olika vinerna som produceras och till sist får man också smaka på goda ostar och lokala viner.

3. Vattenaktiviteter – Utbudet av vattensporter och aktiviteter är stort, men några av de mest populära sporterna är flyboarding, jetski, vattenskidor, paddleboarding samt dykning. Två andra populära vattenaktiviteter är kajakpaddling längs Lake Wakatipu och forsränning.

4. Vandring – För den som hellre är ute i naturen så kan vi gladeligen berätta att det finns ett flertal fina vandringsleder som utgår från Queenstown. Några av de bästa är: Ben Lomond Walkway, Paradise Trail, Queenstown Trail och Milford Track

5. Klättring – Klättring är en annan populär aktivitet i Queenstown och runt om i staden finns flera ställen som arrangerar guidade klättringsturer, både för nybörjare och mer erfarna klättrare. 

First of all, you gotta try the bungyjump here since it’s the first one in the whole wide world. Secondly if you want to skydive, this is the place to do it. The guides here has a lot of experience and the safety measures is at top notch level.

If you’re not so much for adrenaline kicks, perhaps a cheese and winetasting would suit you more. If you’re more of a water person you might want to try flyboarding, water skies, paddleboarding and river rafting. When you are in Queenstown, make sure that you don’t miss out on the great opportunities for a good day of trekking or climbing.


Läs mer i vår reseguide om Queenstown på Nya Zeeland.

2 KOMMENTARER

  1. När jag var på Nya Zeeland gjorde jag ingenting av detta just i Queenstown 😉 Skulle rekommendera att promenera upp för berget där gondolen går. Och sen åka små bilar ner, så kul!
    Festandet är också på topp. Vi var tre tjejer som vaknade upp extremt bakis på något hotell (trots att vi bodde på hostel) vill jag minnas.

Comments are closed.