En av mina första riktiga semestrar gick till Geilo på det norska högfjället. 

Året var 1972, det var sommar och jag var nästan 1,5 år (jag är född på internationella kvinnodagen den 8 mars). Sällskapet var min mamma och pappa samt min farmor och farfar. Färdmedlet från Oslo var en Ford och boendet var en klassisk röd stuga med vita knutar. Vädret ser ut att ha varit varierande (som vanligt under sommaren, med andra ord) eftersom jag på ena bilden badar och på nästa har mössan på. Och närkontakt med djuren saknades absolut inte!

Min mamma var, och är, en habil sömmerska och hade sytt alla kläder som både hon och jag har på oss nedan. Och det är som vanligt min snälla pappa som har skannat bilderna åt mig. Han har sin första vecka som pensionär denna veckan, så jag tänkte han behövde något att göra på dagarna!

Min farfar, farmor, jag och min mamma

Bara sekunden efter att denna bilden togs så ramlade jag
och slog av halva ena framtanden. Min mamma blev så ledsen
över detta att hon pratade om det helt till jag tappade mjölktänderna

Kossan, min mamma och jag

Min mamma med utsvängda byxor och jag i bikini

Ointresserad får och kontaktsökande barn

Renen, jag och min pappa

Forden samt jag och min mamma som posar för någon annan fotograf, gissningvis min farfar

4 KOMMENTARER

  1. Jag tyckte faktiskt det var ganska roligt att se själv. Min pappa har alltid fotat mycket men eftersom det är så många kort så har jag aldrig tagit mig tid att gå genom dem. Men nu har jag som sagt satt honom på uppdraget att hitta gamla semesterbilder, så kanske det dyker upp flera bildserier från när jag var liten

Comments are closed.