Spårvagn 28 är en känt turistattraktion i Lissabon. Den går genom stadskärnan och fortsätter åt båda hållen upp längs branta backor och smalam krokiga gator. Vissa ställen är det bara några cemtimeter mellan spårvagnen och byggnaderna.

Minst lika roligt som färdvägen är vagnerna i sig själv på linje 28, hela vagnen är ganska antik. Innan vi hade åkt linje 28 så trodde vi att det bara var ett turisttrick med de gamla vagnarna på denna linjen, men efter att ha sett de smala gatorna spårvagnen kör i så fattade vi att de gamla vagnerna är kvar för att överhuvudtaget komma fram.

Portugisiska tapas heter petiscos och är ungefär samma som i Spanien. Här med en mojito

Ett inte helt bebott fastighet i stadsdelen Bairro Alto

Elevador de Santa Justa mitt i stan

Mer petiscos

Bairro Alto igen

4 KOMMENTARER

  1. Hittade er blogg genom Svenska Resebloggar, som jag också är med i. Vilken trevlig blogg! Lissabon, Barcelona och Norge, vissa för mej kända ställen, andra nya. Tack!

Comments are closed.