Då är det åter igen torsdag så vi dyker ner i bildarkivet! I morgon flyger jag mot Oslo för att på söndag åka till Flåm och Bergen med Maxime, syster Christiane och mamma Brit. Förväntningarna till att se vacker natur är enorma! Det är första gången för oss alla i Flåm men på tal om vacker norsk natur så måste Lofoten nämnas.

Jag var där sommaren 2007 med min norska väninna Tone och hälsade på vår gemensamma väninna Irene som bodde och jobbade tre år i Lofoten. Naturen var verkligen helt-helt-helt fantastisk där uppe och vi hade en perfekt vecka med sol, midnattssol och fisk på tallrikarna. Sen var inte temperaturen direkt hög även om solen var framme men det är inte alltid man får absolut allt.

Lofoten

Lofoten

Lofoten
Det finns ett flertal mycket vackra stränder i Lofoten men det är inte ofta
man kan bada eftersom temperaturen i vattnet sällan är över 10 grader

Lofoten

Lofoten

Lofoten

Lofoten

10 KOMMENTARER

 1. Lofoten har jag besökt ett par gånger och tyvärr regnade det både gångerna så det är roligt att se dina foton i sol. Men jag är väldigt faschinerad av landskapet där liksom hela vägen upp längs kusten och fjordarna.
  Vi gjorde en kryssning för ett par år sedan på 10 dagar och reste upp till Nordkap från Amsterdam och det var fantastiskt med fyra stopp på vägen norrut och fyra andra stopp på vägen söderut. En tur jag gärna gör om.
  En tur till Bergen och Flåm rest Flåmbanan har jag också gjort. Härligt! Fantastiska naturupplevelser.
  Hoppas ni får en del sol!

 2. Fantastiskt vackert! Norge borde man besöka mer… Jag var uppe i Nordnorge en gång när jag var betydligt yngre (Alta, Honningsvåg, Nordkap). Väldigt vackert!

 3. Vilka vackra bilder! Och tack för din snälla kommentar. Ja Thong Yee är fint och gillar du den så skulle du nog älska exempelvis thong ching m.m. grymt härligt med orörda stränder. 😉

 4. Ja, det finns natur utöver det vanliga i Norge. Jag brukar säga till alla som frågar att Oslo inte är mycket att skriva hem om, men att Vestlandet är bland det vackraste som finns. Svensk natur är också fin; jag älskar Höga kusten men Norge är faktiskt snäppet vassare rörande natur

 5. Du borde åka en svänga någon gång, om du får till det. Finns hur mycket som helst att fota, tror du skulle gilla det

 6. Ingen av oss har varit längre norr i Norge än Kofoten, men efter att jag besökte Cabo da Roca tidigare i år (Europas västligaste punkt) så har jag fått för mig att jag måste besöka Nordkapp också. Får se om vi får till det. det är ju en bit dit upp

 7. Hahaha. Vilket fantastiskt stavfel Kofoten var, ett stavfel med helt annan betydelse. Menar självklart Lofoten

Comments are closed.