I mitt första inlägg från Bergen så visade jag bilder på Bergen i regn. Och Bergen är tydligen en vacker stad också med dimma och grå himmel, får det ramlade in båda mail och kommentarer om hur fint det såg ut. 

Min mamma och jag hade två dagar i Bergen och första förmiddagen regnade det verkligen åt alla håll; bokstavligen. Och mycket. Efter lunch slutade det regna och ytterligare någon timme senare kom solen fram och stannade hela den påföljande dagen. Och då var det bara att ta om alla bilderna med sol och blå himmel….. Så här kommer en ny laddning Bergensmotiv. Några har ni redan sett en något tristare variant på medan andra är helt nya. 

Bryggen i Bergen är Norges mest besökta turistattraktion.
De 13 ursprungliga trähusen från 1702 är listade på UNESCO:s världsarvslista, till vänster i bilden

Paviljongen i Byparken (stad heter alltså by på norska)

Fisketorget och stan från Strandkajen

På denna trevliga uteserveringen på Bryggen drack jag mitt livs dyraste öl; 84 kr.
Konstigt nog kostade ett glas vin 89 kr och en skål räkor 149 kr, dvs mao bara ölen som var dyr

Fisketorget ligger nere vid hamnen. Man kan båda handla fisk och skaldjur för att ta hem och tillaga, men det finns också möjlighet att köpa mat som tillagas och äta vid vattnet. Det är väldigt mysigt att sitta där och äta, dock en varning för att maten är helt ofattbart dyr (även för att vara i Norge). När jag äter med plastbestick från papperstallrik på en marknad så förväntar jag att maten är billig, inte att det kostar 200 kronor för en bit lax med potatissallad. För min del blev det laxspett i baguette och en fiskkaka. Och priset? Endast 120 kronor. 

1 KOMMENTAR

  1. Vad fint och charmigt det ser ut! Jag gjorde ju ett kort besök där innan vi tog färjan (Smyril Line) till Island. Men jag minns nästan inget… Misstänker att vi var sena till färjan och väldigt fokuserade på att hinna med den… 😉

Comments are closed.