Hemma från New York blir det ett avbrott i NY-inläggen; här kommer mer från Portugal där jag var under påsken.
Palácio Nacional da Pena, eller Pena palace, utanför Sintra byggdes under åren 1842 till 1854 av kung Ferdinand II som en sommar-residens för den kungliga familjen. Stilen som valdes var exotisk romantik och Ferdinand hämtade in en tysk arkitekt med detaljkännedom till tyska slott längs älven Reine. 
Pena var stället där Portugals sista drottning, Amélia, spenderade sin sista natt i Portugal innan hon lämnade landet i exil.
Det är själva palatset som är mest känd, men det ligger i en sagopark som också är värt att besöka när man först har tagit sig dit. Här finns gamla tempel, utsiktsplatser, mossbeväxta ruiner, insjöar mm. Och om man inte orkar gå omkring i parken kan man för några euro köpa plats på ett minitåg som tar en till alla sevärdheterna i parken. Dock är det ruinerna etc precis norr och öster om palatset som är de mest intressanta och det är inga problem att gå dit och avsluta vid utgången vid insjöarna som vänder mot Moorish Castle

Palácio Nacional da Pena Pena Palace Sintra
Palácio Nacional da Pena Pena Palace Sintra
Det gamla vattenhjulet i parken

Palácio Nacional da Pena Pena Palace Sintra
Palácio Nacional da Pena Pena Palace Sintra
Temple of the Columns byggdes som en utkikspunkt mot palatset.
Tyvärr är det för igenvuxet nu för att få den perfekta utsikten till palatset
Palácio Nacional da Pena Pena Palace Sintra
Nu ska jag förresten bege mig mot Söder och brunch på Fotografiska. Mums-mums.

2 KOMMENTARER

  1. Sintra er virkelig helt fantastiskt, jeg besökte som sagt fem fine palass och ett kloster under to dager. Det finns virkelig ting å se overalt der.

    Jeg har bilder fra flere slott og palass som jeg ennå ikke har sortert og publisert som jeg skal ta tak i. Jeg likte både Sintra och Cascais VELDIG godt og drar mer enn gjerne tilbake

Comments are closed.