På Capri finns det som sagt två städer; Capri stad samt Anacapri. Capri stad är den största och mest flashiga och dyra, men det är inte direkt billigt att bo i Anacapri heller.

När man kommer med båt från fastlandet lägger man till i Marina Grande och man kan då ta buss direkt till Capri stad eller Anacapri. Eller man kan ta bergsbanan upp till Capri stad och sen fortsätta med buss till Anacapri. Om man är ute efter rejäl fysisk en utmaning så går det också att ta trappan Scala Fenicia upp direkt från Marina Grande till Anacapri. Många val mao. Det man inte riktigt ser på kartan är att det är ganska stor höjdskillnad mellan de två städerna, Anacapri ligger 300 meter över havet medan jag gissar att Capri stad ligger mellan 80 och 100 meter över havet (lyckades inte googla uppgiften).

Anacapri har en mysig huvudgata med butiker och restauranger (som jag tyvärr inte lyckades fånga särskilt bra på bild, oavsett vad jag ville fota så var det motljus eller bilderna blev bara generellt dåliga) och några sevärdheter längs gatan. Följ med bussen två eller tre hållplatser förbi Anacapris första busstopp på Piazza Vittoria och gå tillbaka ner Via G. Orlandi till Piazza Vittoria. Ta en glass vid torget eller ett pittstopp på mysiga restaurang columbus och följ sen skyltarna mot Axel Munthes Villa San Michelle. Trädgården där vill man inte gå miste om när man först är på Capri.

Casa Rossa

Chiesa Monumentale di San Michele

Restaurang Columbus ligger precis vid Piazza Vittorio och bredvid linbanan till Mount Solaro
Kartor finns i hela Anacapri. Man kommer först med bussen till Piazza Vittoria
längst upp på kartan. Kliv gärna av bussen där den röda markeringen
slutar längst ner på kartan, dvs börja med nummer 5 och jobba er neråt.
Trevlig skoaffär på Viale Axel Munthe