Om man på Stromboli, den lilla vulkanön norr om Sicilien i Italien, fortsetter efter piazzan framför kyrkan så kommer man efter bara någon minut eller två till huset där Ingrid Bergman bodde under inspelningen av filmen som het just Stomboli. På denna gata ligger också den lokala teatern/bion och några affärer.

Det roligaste med Stromboli är dock att vulkanen fortfarande är aktiv, och varje kvart har vulkanen små gasutbrott som gör att lite lava sprutar ut. Vilket man kan se när det blir mörkt. Vi stannade med båten tre utbrott; ca 45 minuter innan vi påbörjade redan hem. Superhäftigt att se!

Ön Stromboli i Italien

Ön Stromboli i Italien
Hela båten fotar ön

Ön Stromboli i Italien
Kyrkan med vulkanen i bakgrunden

Ön Stromboli i Italien
Gatan ner mot Ingrid Bergmans hus

Ön Stromboli i Italien
Den lokala teatern/bion

Ön Stromboli i Italien
Någon gränd från huvudgatan

Ön Stromboli i Italien

Ön Stromboli i Italien
Miniutbrott från vulkanen på Stromboli