Huh, vad här går det undan i trädgården i det fina vädret. Jag krattar, ansar ogräs och kapar äppelträdsgrenar till det blir mörkt. Och publicerar ett inlägg från Turkiet som jag hittade nästan färdigt i utkorgen eftersom jag inte har haft tid att skriva något i dag.

Både Viveca o jag gillade verkligen Antalyas gamla stadsdel Kaleiçi när vi var där i påskas. Mysiga gränder med mer än en backe, många spännande gamla byggnader, minareter och mosker, ett mysigt hamnområde med många restauranger, en mur på höjden där många restauranger nästan hängde på/under/i/utanför muren och erbjöd fantastisk utsikt. Samt ett gröntområde med en 2000 är gammal borg och en park samt fina promenadstråk längs vattnet. Dock lite Västerlånggatsvarning över någon gata eller två och detta var ändå utanför turistsesongen. Jag gissar det är ganska illa i Antalya i juli och augusti.

Det fanns flera mindre hotell och pensionat mitt i gamla stan och det finns också faktiskt en pytteliten strand. Jag skulle gärna vilja åka tillbaka och bo mitt i stan i maj eller september någon gång. Sen skulle man ju kunna avsluta med några dagar på en lyxresort så man får lite ordentlig badkänsla också.

Antalya

Antalya
Den brutna minareten
Antalya
Ruinerna  anslutning till den brutna minareten

Antalya

Antalya

Antalya
Självklart fanns det en och annan mattaffär i gamla stan också

Antalya