I vanliga fall brukar jag under söndagarna hamna i någon sorts slösurf-trans framför datorn och om jag hittar något intressant så brukar det dyka upp ett inlägg i veckans slösurf-kategorin. Nu fastanade jag i stället i surfträsket under måndagsmorgonens frukost efter en tanke jag fick just innan jag somnade i går.

Jag har ju precis kommit hem från Turkiet och som vanligt rekommenderade vår researrangör oss att köps vatten på flaska. Och vi gjorde så utan att tänka efter. Men i går kom jag på att alla de gångar jag har varit i Grekland så har jag också blivit rekommenderad flaskvatten och har gjort så. Fram tills Maxime och jag för många år sen var ock hälsade på i Peloponnes hos min väninnas familj, min väninnas pappa var från Peloponnes och de har en lägenhet där. Familjen berättade för oss att vattnet oftast är fullt drickbart i hela Grekland och det smakade också riktigt gott. Så när charterbolagen säger åt en att köpa flskvatten i Grekland så är det oftast en ulv-ulv det rör sig om.

Nu visade det sig att kranvattnet faktiskt på riktigt inte är drickbart i Turkiet, men det kan vara bra att dubbelkolla detta och inte bara lite på (de ofta fega) charterarrangörerna och köpa en massa dyrt och onödigt vatten på flaska.

Här och här finns artiklerna jag hittade, från Svd.se.

Bild lånad från Svd.se

2 KOMMENTARER

  1. Tack för länkarna! Ofta är jag lite slö och glömmer att kolla upp hur det är, och då slutar det ju med att jag inte vågar chansa utan köper flaskvatten…

Comments are closed.