Koh Mook ligger Emerald Cave, också kallad Morakot Cave, strax norr om Hat Farang, som också kallas Charlies Beach. Från de kringliggande öarna kan man följa med större utflyktsbåtar till Emerald Cave, men eftersom vi bodde på Koh Mook så tog vi det tillsammans med vår utflukt till Koh Kradan då vi hyrde vår egen longtail.

Emerald Cave är en egentligen ingen grotta utan en liten strand helt omsluten av berg och kan påminna lite om ett vulkankrater. För att ta sig dit så får man simma ca fem minuter i grottor inne i berget, men det är ganska luftigt där inne och ingen klaustofobisk känsla. I vissa av grottorna hängde det massor av fläddermöss. Vi fick med vår egen guide från Hat Farang som tog oss med hela vägen in i Emerald Cave med ficklampa, sen stannade han kvar när vi fortsatte vidare. Tyvärr måste man simma med flytväst och den gör det ganska svårt att ta sig framåt.

Jättefin utflykt och rekomenderas värkligen. Tyvärr har vi inga egna bilder eftersom vi inte har någon vattentålig kamera, men vi har hittat lite googlade biler som vi visar så ni fattar härligheten. Till det roliga tillhör att grottan har tidigare används av pirater för att gömma sitt byte innan de transporterade det vidare.


 


Emerald Cave på Koh Mook
Precis när man kommer ur grottorna och ser stranden

Emerald Cave på Koh Mook
Emerald Cave på Koh Mook



Emerald Cave på Koh Mook
Hela stranden


Emerald Cave på Koh Mook
Början på grottunnlarna när man ska simma in till Emerald Cave