Min norska väninna Irene är psykolog. Efter att hon hade varit och hälsat på en annan psykolog-väninna i Bodö så fick hon för sig att hon skulle flytta till Nord-Norge. Hon lyckades övertala Kenneth att följa med och sen hyrde de ett gammalt hus vid vattnet i Lofoten. Kenneth kunde fiska lax älven som gick förbi tomten. Tre år höll de ut där uppe om jag inte minns fel.
Första sommaren de bodde där så åkte Tone och jag upp och hälsade på dem. Vi flög från Oslo till Bodö, sen åkte vi Hurtigruten från Bodö till Lofoten. Båtturen tog fyra timmar om jag inte minns fel. Samtidigt som Tone och jag var där så hade Kenneth besök av sin kompis Stian med flickvän, så vi var ett helt gäng. Huset de hyrde var gigantiskt, och kostade inget, jag har för mig att Tone o jag fick var sitt sovrum och i tillägg till att de andra gästerna hade ett sovrum och värdparet hade självklart ett. Sen hade köket ingen diskmaskin m.m. och badrummet höll på att ramla ihop, men det var något annat.

Vy från Irene och Kenneths trädgård i Lofoten
Vy från Irene och Kenneths trädgård

Lofoten
 

Lofoten
Tone, Irene och jag. Jag har alltid haft svårt för detta med fritidskläder…
Så fina och vita stränder som tyvärr aldrig kan användas eftersom det är 10 grader i vattnet i juli.
Lofoten

Lofoten

Lofoten

Lofoten

 

Lofoten
Ännu en fin och oanvändbar strand

Lofoten


1 KOMMENTAR

Comments are closed.