Fritidsresor har en utflykt till de Eoliska öarna (också kallat de Lipariska öarna) Panarea och Stromboli. Man startar från Taormina kl 10.00 och åker till Milazzo på norra Sicilien där faktiskt en riktigt fin båt väntade. Detta måsta varit första gången man faktiskt ska gå ombord på den finaste båten som ligger i hamnen!

Halvdålig karta, men det var den enda jag
hittade. Lånad från Wikipedia

Bussresan från Taormina till Milazzo tar ca 1,5 timme. Fritidsresors personal är med hela tiden och informerar om allt vad man passerar, bla staden Messina, Milazzo och sen öarna. Man åker som sagt kl 10 på morgonen och är hemma igen vid midnatt. Lunch ingår inte, men en enklare pasträtt ombord på båten ingår som middag. Maten var ganska god, men serverades tyvärr på papptallrikar med plastbestick och då smakar det ju automatiskt inte lika gott. Man satt vid sexmannsbord inne på båten, och det ingick vatten och vin. Maten var god, men ingen mysig måltid, lite mer skolbespisning.

Utflykten kostande €88. Vi kollade upp om den gick att köpa billigare i några av alla resebyråerna som fanns, men alla notsvarande utflykter kostade ca det samma. Och hade vi valt en lokal resebyrå hade vi självklart inte fått skandinavisk guidning i bussen. Båten var stor och delades med många andra bussar som också gjorde samma utflykt. Man fick lite guidning ombord på sex-sju av de största språken, men i utgångspunkten inget som vi inte redan hade hört på bussen från Taormina.

Vår buss var bland de första som kom fram till kajen i Milazzo, och vi fick en bra plats uppe på soldäck. Efter drygt en timme kom vi fram till Panarea, men eftersom jag har så många bilder från Panarea så blir det egna inlägg från Panarea respektive Stromboli.

Snack-baren hade helt ok mackor

Båten vi åkte med