Zagreb är inte Krotiens vanligaste resemål, men eftersom staden är finare än vad man kan tro när man tänker “en smutsig Öst-Europeisk huvudstad liggande mitt i landet” så vill jag slå ett slag för Zagreb.

Vi flög dit fem väninnor precis när Kroatien igen öppnades för turister, och på den tiden så kunde man inte flyga billigt till Dubrovnik eller Split. Så då blev det Zagreb för oss. Eftersom den ena tjejen hade en FN-kollega som hade ett jättestort hus i Zagreb som stog tomt (hon hade utomlanstjänst) så fick vi låna huset.

Efter några dagar i Zagreb tog vi en sorts kryssningsbåt från Rijeka till Dubrovnik, och sen jobade vi oss upp igen längs kusten ort för ort.

Värt en stopp om man är i närheten.


Irene i Zagreb
IreneZagreb

Zagreb

Zagreb
Shoppingen var tydligen ganska bra

Zagreb
Denna bilden är från precis utanför Zagreb. När vi skulle hem så hyrde vi bil från Split för att åka förbi Plitvitce
nationalpark, och precis innan Zagreb körde vi vilse och kom förbi detta fina landskapet