Buda Castle Labyrinth är en labyrint ihopsatt av en mängd källare uppe på Budas slottshöjd i Budapest, de flesta 10 till 15 meter under markytan.  

Man började utförska grottorna under 1930-talet, och under andra världskriget fungerarde grottorna som skyddsplats. 1961 öppnades de för första gång, och man har sen dess bygga till en till ingång samt utvidgat labyrinten.

Jag hittar lite olika uppgifter på nätet huruvuda labyrinten stängdes ner förra året eller inte, men på hemsidan jag länkar til ovan så ser det ut att den är öppen.

Det är lite datorspelskänsla där nere (jag älskar adventure-spel), och jag tyckte det var väldigt häftigt. Ännu bättre blev det av att vi var nästan själv där nere och man kunde gå omkring och utforska alla mörka vrår själv.

Det fanns stayer, med och utan brinnande facklor, den fanns trasiga statyer om låg i vatten, det fanns stora, tunga dörrar som gick att öppna och dörrar med kjedjor som inte kunde öppnas. Det fanns också en mackapär i ett rum där det framställdes vin som man kunde smaka på.

Sen fanns det olika utställningar där nere, när vi var där en sorts framtidsutställning där man visade nutida föremål och man i framtiden gissade vad det var. Halvroligt.

Kolla upp om labyrinten fortfarande är öppen om ni åker till Budapest. Jag ska garanterat dit igen om jag åker till Budapest igen.

Boeronde på att både Christiane och jag snålade på blixten där nere så är bilderna ganska mörka, men det går absolut att se vad de föreställer.

Buda Castle Labyrinth

Det är svårt att se på bilden hur stort huvudet är, men detta är ett jättehuvud som ligger i en vattenpöl

En hest med ryttare ihopbyggd med en pelare