Paris Chinatown ligger i 13 arr, inte så långa från Palce d’Italie och Piscine Josephine Baker där vi var den dagen vi badade. Dvs inte i de centrala delarna av stan som Chinatown gör i New York och London.  Vi hade egentligen tänkt åka dit, men eftersom vi inte tyckte det var trevligt alls när vi var i närheten så skippade vi detta.
Dock hittade vi flera riktigt bra asiater på Rue St Antoine och rue de Rivoli i stadsdelen Marais, precis vis M* St Paul. Alla hade många olika rätter som man köpte efter vikt och som många kom förbi och köpte med sig hem. Om man ville äta på plats så fanns det (alla hade samma erbjudande) tre rätter för €7,50. Då fick man förrätt som vi aldrig fattade vad var, en portion varmrätt och sen glass, fruktsallad eller någon bakelse till efterrätt. Dock var alltid vi sugna på att testa mer än en varmrätt, så vi köpte alltid en liten skål av allt vi var sugna på och ris eller nudlar vid sidan om. Maten serverades då i take away plastskålar på bordet, så så trevligt var det inte, men gott smakade det. Vi köpte också kycklingdumplings (€0.90 per styck) som var de godaste dumplings jag har ätit i hela mitt liv.
Det fanns flera asiater på Rue St Antoine som vi testade, men den med godaste maten låg på Rue de Rivili precis innan Rue Mahler om man kommer från Bastille. Sen så fanns motsvarande över andra delar av Paris också, men vi såg aldrig så många på samma gata som vi gjorde på Rue St Antoine.

Vår favorit-asiat på Rue de Rivoli