Eftersom väderprognosen för i dag visade 27 grader och full sol så gick vi upp tidigt för att åka till Piscine Josephine Baker i 13 arr.

Piscine betyder pool/simhall, och det finns tillsammans 38 inomhospool i Paris, och ca en tredjedel av dessa har också utomhuspool och solmöjligheter. Piscine Josephine Baker öppnade för några år sen, och ligger på en docka som flyter i Seine. Denna poolen ska enligt vad vi hittade på nätet vara den fräschaste i Paris. Dock ganska dyr under sommaren; €5 för att bada två timmar och sen €2.60 för varje kommande timme. Öppet 10.00 till 20.00. OBS; man måste ha badmössa för att bada och män måste ha badbyxor/Speedo, inga shorts. Men ok utan mössa och med shorts så länge man inte går ner i vattnet. Gäller alla piscines i Paris.

Som sagt; vi åkte vår metrolinje till slutstationen M* Place d’Italie, bytte metro och åkte vidare till M* Quai de Gare där Josephine Baker ligger. Kom fram; soldäcket stängt. Fan. Beslutar oss för att åka tillbaka till M* Place d’Italie för att gå till Piscine de la Butte aux Cailles i stället. Denna poolen är känd för sin vackra arkitektur, men inte lika fräsch som Piscine Josephine Baker. Utomhuspoolen och soldäcket stängt på Piscine de la Butte aux Cailles. Dubbel-fan. Frågar killen i luckan om han kan hjälpa oss hitta en utomhuspool som är öppen, nu börjar vi ledsna. Han googlar och hittar Piscine Roger le Galle. Vi går tillbaka till M* Place d’Italie, åker igen med den metron som går förbi M* Quai de Gare där Piscine Josephine Baker ligger till slutstationen M* Nation i 12 arr där vi byter och åker ytterligare en station till M* Porte de Vincennes. Vi är nu utanför kartan och får dra igång GPS:en för att hitta. Vi är också tydligen precis vid Perfierique, den motorvägen där Paris slutar och där våra metro-kort också slutar gälla….

Om vi ska översätta dagens utflykt till Stockholm så är det som att bo på Söder, åka till Skärholmen för att byta tunnelbana och fortsätta till Fittja där bad 1 ligger. Sen åka tillbaka till Skärhomen för bad 2, och igen åka förbi Fittja vidare till Norsborg för att ta sig till Rågsved för bad 3. Som tur är kan man då på ett lättare sätt ta sig från Rågsved tillbaka till Söder, och så är det också i vår verklighet.

Piscine Roger le Galle påminner ganska mycket om hur Eriksdalsbadet såg ut innan det renoverades, med den skillnaden att området det ligger i är att jämföra med Rågsved. Men vi ligger i gräset och solar, och det är vad önskade för dagen. Här får vi också stanna hela dagen för €5. Dock läser jag i guiden vi har att det är nakensimning onsdags- och fredagskvällar, så detta ska bli intressant att se hur det utvecklar sig här. Vi ligger nu på en gräsmatta vid barnbassängen, så vi borde vara ganska trygga för de som näcksimmar eftersom de gissningsvis simmar i stora poolen.

På fredag öppnar Paris Plage, och vi ser fram emot att kunna sola mitt i stan.

Nergången till metron. Observera miljonprograms-
byggnaderna i bakgrunden