I går var jag på restaurang BAR på Tjuvholmen i Oslo. Vilket bottennapp!

Tjuvholmen ligger precis utanför Aker Brygge i centrala Oslo, och är ett helt nytt område under uppbyggnad där det tidigare fanns containarar och annan tråkig hamnverksamhet. Det är en mix av bostäder, kontor, restauranger och det ska komma en park också. Området är hur fint som helst, och jag skulle gärna haften lägenhet där om jag hade haft råd. Jag vet om personer med miljonlön som inte har råd att köpa den lägenhet de önskar sig på Tjuvholmen (dvs en 3:a med sjöutsikt).

Men tillbaka till restaurang BAR. Vi var fyra stycken, och eftersom vi inte var jättehungriga så beställde två av oss en BAR-sallad med krabba och två av oss fish´n´chips. Siris sallad innehöll 80% haricot vert, 10% sparris och 10% krabba, medan Marie Helens sallad i alla fall innehöll bättre förhållande mellan haricot verts, sparris och morot men fortfarande endast 10% krabba. Båda var fortfarande hungriga efter maten. Ragnhilds och min fish´n´chips var tre ”korvar” fisk och chips, serverat snyggt i korgar. Och en remouladsås som var alldeles för tunn och smakade för lite. Jag åt inte upp fast jag inte var mätt, och gav resterande till  Marie Helen.

Servitrisen hade vi hels tiden fruktnsvärt svårt att få kontakt med när vi ville betälla in något mer. Och inte var hun särskilt trevlig heller. 

När klockan började närma sig 23 så valde två av oss att gå till baren, medan de två andra åkte hem. I baren var det en ganska röjig stämning med många högljudda kompisgäng från närliggande orter; att jänföra med Bålsta och Rönninge nära Stockholm. Men det var vårt eget fel att vi trodde klientelet skulle vara ett annat. Men det var tydligen förra sommaren det var så….

Dock ligger uteserveringen väldigt fint till i solen, och jag kommer nog till att gå till den igen. Men då endast för ett glas eller två.

Bilder lånade från aftenposten.no eftersom jag inte hade med kamera