I morgon kväll åker jag till Palanga i Litauen. Jag åker med min syster Christiane, och eftersom det inte går att flyga direkt med SAS (vi åker på bonusresa med just SAS) från varken Oslo eller Stockholm så kommer vi att träffas i morgon kring kl 22:00 på Köpenhamns flygplats för att åka vidare därifrån tillsammans. Planet vidare till Palanga går 22:45 och vi landar 00:50 i Palanga. Vi har stora förhoppningar till vädret eftersom Palanga är känd för sina stränder.

Eftersom det är så fint väder just nu så kommer det i dag ett lokalt soltips; dvs Stockholm.

Ljunggren ligger i Bruno-gallerian på Söder, och har både en bar/café inomhus och en taktreass. Jag tycker klart att takterassen är av störst intresse.

Viveca och jag var en fredag med fint väder. Det går inte att boka bord på terassen, men när vi kom dit kl 19 så fick vi vänta en kvart i baren sen fick vi ett bord.
Vi delade först på en portion räkdumplings till förrätt, och de var ok. Inte de bästa vi har ätit, meninte heller de sämsta. Ca 100 kr för en portion.

Till huvudrätt så åt Viveca en hanger steak och jag åt en tonfisk tempura-maki med chilimajones. Gott tycker båda! Även chillimajonäsen var jättegod till makin. Båda rätterna kostade kring 160 eller 180 kronor.
I tillägg till god mat så har Ljunggren fantastiska drinkar, och vi avslutade med några av dessa. Ljunggren är ett av mina favoritställen på Söder. Det enda minuset är att de stänger uteserveringen redan kl 23…