Vi är nu framme i Paris, i lägenheten vi har delat oss till att låna via semesterlägenhetsbytessiten hembyte.nu. Det kommer ett senare inlägg där vi berättar lite mer om stadsdelen. Nu önskar vi berätta om lägenheten och vilken fantastisk välkomst vi fick.

Lägenheten är en 3:a med öppen kökslösning, och hon som bor i den heter Brigitte och är 45 år och lärare. Hela lägenheten är nystädad och superren, och det är något som verkligen uppskattas. Det luktar fräscht-fräscht-fräscht när vi kommer in.

Utsikt från köksfönstret
Eftersom det är en 3:a så Maxime och jag får var sitt sovrum. Det stora sovrummet med dubbelsäng (som självklart jag paxade!) är Brigittes sovrum, och det andra rummet är ett kombinerat arbetsrum med gästsäng och detta rum får Maxime… På båda sängarna ligger prydligt vikta handdukar samt en liten parfymflaska. Det har också städats undan i garderoberna i båda rummen så vi han hänga/lägga in våra kläder.
Mitt sovrum



Maximes sovrum; inklusive nya väskor

På matbordet står en liten korg med ett brev till oss, en present i form av en kökshandduk med bilder från Paris och en kalender för 2013 (som kommer få hänga på ungnshandtaget hemma), och en burk hemma gjord sylt (som var god). I tillägg fanns det två pärmar; en med instruktioner för ugn, mikrovågsugn, tvättmaskin, AC m.m. samt karta över restauranger, mataffärer, bibliotek i närheten och sen information som vi hade efterfrågat kring var vi kan sola och bada, hur man firar nationaldagen m.m. Samt en massa kartor och andra broschyrer. Man kan faktiskt inte fått ett bättre välkomnande eller bättre information om lägenheten, området och Paris. Vi har självklart gjort något liknande som vi lämnade hemma, men långt ifrån lika avancerad. Ska härmas!



Den andra pärmen innehåller information om vilka byten Brigitte tidigare hade gjort. Lite bilder från staden och lägenheten hon hade bytt med, samt välkomstbreven hon och hennes ressällskap hade fått när de kom fram och avresebreven de som hade lånat hennes lägenhet hade lämnat. Också en idé jag ska härma; även om jag visar bilden på breven här. Alltid kul för den som lånar lägenheten att se tidigare byten.

Vi är så glada över att vara i Paris, och med det välkomnandet vi har fått så kan det inte bli annat än bra. Då bortser jag från den lilla detaljen att regnet öser ner just nu….


Maxime på väg ut porten