Lamai är Koh Samuis näst största turistort, och jämfört med Chaweng är den absolut bättre. Men ändå inget att hänga i julgranen.
Vi testade inte att ligga på stranden, men vi såg den när vi var kollade in Hin Ta och Hin Yai. Den såg helt ok ut, men precis som i Chaweng så ligger en på östra sidan ön och stranden hamnar i skugga från palmerna innan solen har gått ner. Inte bra…
Dock fanns det en trevlig gata där det serverades lokal mat från olika stånd, och här var det riktigt trevligt och maten som serverades var självklart god. Båda Maxime och jag åt vid flera tillfällen olika kycklingspätt och pannkakor med banan och Nutella. Vi gillar verkligen båda den lokala maten som säljs på gatan, och ingen av oss har haft otur med att maten har varit dålig. Maten förvaras visserligen inte optimalt, men samtidigt säljs det mesta så snabbt att det inte hinner ligga många dagar och bli dåligt. Så det rekommenderas att testa. Grillad mat smakar på något sätt alltid godare än vanligt stekt mat. Jag tycker att det är på samma sätt hemma.
Så om någon absolut måste åka till de största turistorterna på Koh Samui så rekommenderas Lamai framför Chaweng. Men skippa gärna båda enligt vårt tycke.