Grünerløkka är Oslos motsvarighet till området kring Nytorget på Söder i Stockholm. Massor med barer och restauranger samt en och annan affär. Fram tills 90-talet var Grünerløkka en sunkig arbetarstadsdel som där i alla fal inte jag färdades, men nu är det ungt, hipt, trändigt och dyrt att bo där. Thorvald Meyersgate är huvudgatan genom hela stadsdelen och det är också här spårvången kör. I anslutning till Thorvald Mwywersgate ligger två paker/torg; Birkelungen och Olaf Ryes plass.

Jag är i Oslo över helgen, och i går var jag ute på Grünerløkka med lite olika konstallationer.

Först började Lene och jag med en öl på Parkteatret ved Olaf Ryes plass. Kring parken ligger ett multum äv olika restauranger och barer. Vi har alltid föredragit Parkteatret som ligger på ovansidan parken, men för några år sen öppnade också Ryes som ligger på andra sidan som är bra. Pizzarestaurangen Villa Paradisio ligger också här, och detta är en riktig italienare. Beräkna kö eller boka bord.

Sen kom mitt andra sällskap och Lene åkte vidare och vi gick vi till Nighthawk Diner för middag. En timmes väntetid på bord och fullt i baren, så vi väntade på Bar Boca på andra sidan Thorvald Meyersgate där vi tog en drink. Bar Boca har under många år varit kända för dina goda drinkar, och goda är de fremdeles. Det har också givits ut en drinkbok (som jag faktiskt har hemma) som heter Bar Boka (Boca och Boka blir en norsk ordvits där Boca betyder något på spanska (?) och är Boka är bestömd böjningform av en bok). Bar Boca är superliten med endast sex bord, men det blir på något sätt aldrig fullt i alla fall.

Tillbaka på Nighthawk fick vi vårt bord och våra hamburgare. Som man hör av namnet så är Nighthawk diner just en diner, och på en diner äter man hamnburgare. Ev amerikanska pannkakor; vilket jag brukar göra om jag är där för att jobba. Nighthawk är faktiskt ett av mina favoritställen att sitta och jobba när jag är i Oslo. Det är alltid kö här på kvällen, så boka bord om du inte vill vänta.

Kvällen avslutades med en vulcano-drink på Aku-Aku Tiki Bar. Detta är en jättedrink för flera personer serverad i en tiki-skål med en eld mitt i. Det finns tre olika att välje mellan och alla innehåller massa frukter, chili och annan gott i tillägg till mängder alkohol. Gott och roligt. Det är alltid knökfullt här.