Barcelona tapasbar i Stockholm ligger i Kulturhuset. Ingång antingen från Drottninggatan, dvs baksidan av Kulturhuset, eller från själva kulturhuset. Barcelona ligger i en del av stan där det annars är svårt att hitta ok restauranger, det finns mest McDonalds, Burger King och annat skräp.


Lokalen är lite rutik och sportig (vi råkade gå dit under fotbolls-EM och de visar matcherna), och tyvärr kan ljudnivån bli ganska hög. En hög ljudnivå plågar sällan mig, men flera andra i sällskapet tyckte det var jobbigt. Det finns också en uteservering som jag aldrig har testat, men utifrån hur den ligger placerad så tror jag inte det är sol där. Men jag inser att hela världen är inte lika soltokig som jag är.

I Kulturhuset ligger också Stadsteatern, och många skådespelare kommer förbi Barcelona för ett glas. Bredvid vårt bord satt Dan Ekborg med kolleger.

Detta var min andra gång på Barcelona; första gång var vi ett stort sällskap och vi beställde in allt från menyn. Denna gång visste jag vad som var godast, och jag beställde in mina tre favoriter; kryddstärka kyckingvingar, manchego-tallrik med oliver och patatas bravas. Samt självklart aioli. Maxime åt en kycklingfilet och min pappa/Maximes morfar och hans fru åt båda Husets erbjudande. Tre tapas och en öl kostar i överkant av 200 kronor.
Maximes kyckingfilet och mina tapas