Banburee resort på Koh Samui var en sådär resort.

Omgivningarna inne på resorten var inte så fina att Maxime tyckte det motsvarade ****, poolen var halvsliten och solområdet litet. Och det gick inte att bada på stranden. Dels var det så långgrunt att man hade fått gå en kilometer innan man kunde bada, dels var det stenar i vattnet.

Lam Set Beach ligger på södra sidan av Koh Samui, och det finns inget annat i närheten av vår resort. Så när jag klagade på Chaweng så bodde vi i alla fall inte mitt i den orten, men lite mer får det gärna vara där jag bor. Tre gångar per dag körde hotellet gratis minibuss till Lamai och vidare till Chaweng, vilket tog ca 20 repektive 30 minuter. Väl framme i Chaweng släpptes vi av på en strandbar som Banburee hade avtal med (brorsan? kusinen?), och där vi kunde använda deras solsängar gratis.

Banburee hade både en hotelldel med dubbelrum, där vi bodde, med fin havsutsikt och bungalower. Rummet var helt ok.

Det mest positiva med hotellet var att de hade någon kampanj eller något och bjöd varje kväll på tre-rätters middag. Man kunde välja mellan fyra-fem menyer, och maten var bland den bästa vi fick på Koh Samui. Så de dagerna när vi hade solat i Chaweng eller varit på utflykt så stannade vi på Banburee och åt på kvällen



Flod på Banburees strand. Det svarta i vattnet långt därute är en person
som samlar snäckor, så det är inte svårt att fatta hur grunt vattnet är



Och ebb