Jag är just nu en kort sväng i Oslo. Delicatessen har sen 1999 serverat de godaste tapas på Grünerlökka i Oslo, och jag äter ofta där. Jag tycker deras tapas är godare än alla andra jag har ätit utanför Spanien, och de slår också många tapas-restauranger i Spanien. Dock är det en liten bit för mig (och mina vänner) att ta oss till Grünerlökka, och jag blev glad när jag hörde att de nu har öppnat en avdelning på Majorstuen.

Jag testade nytillskottet i går med fyra av mina vänninnor. Menyn var lite annorlunda än på Grünerlökka, bland annat hade de inte kyckling vingorna som är en av mina favoriter. Men jag överlevde eftersom allt annat var supersmarrigt. Som vanligt.

Inklusive två öl betalde jag 300 kronor, vilket borde anses billigt för att äta ute i Oslo. Tyvärr tar ingen av restaurangerna bordsbeställning, och det är alltid kö. Så se till att inte vara halvdöda av sult när ni går dit, för oftast får man köa. Men jag lovar att maten är värt köandet.