Chaweng är största orten på Koh Samui, och mitt råd är att hålla sig undan. Orten har ingen thailandskänsla alls, man kunde lika gärna ha varit på Mallorca. Hälften av restaurangerna är europeiske, och Maxime och jag är i thailand för att äta thaimat, inte för att äta pizza eller pasta. Av den thaimat som fanns så hittade vi så gott som bara dyra och dåliga restauranger på huvudgatan. Vi hittade också flera Haagen Dazs, McDonalds och andra snabbrestauranger, vilket inte heller är något måste för oss i Thailand.

Det enda som var i närheten av att vara mysigt och genuint med Chaweng var strandrestaurangerna kvällstid. Då var man skyddad från bilerna, reklambilerna som pumpade ut slogans för de olika evenemangen mm. Där kunde man hitta god och halvbillig mat, och man kunde ligga och softa i liggstolar på stranden och även skicka upp dessa brinnande ”pappersballongerna” (som gissningsvis har ett namn) som man också kan göra andra ställen i Thailand.

Och även om stranden var vit og bred, så var den fullsmockad på ett negativt sätt. Och tyvärr ligger Chaweng på ostkusten, så stranden låg i skugga från palmerna långt innan solen gick ner.

Åk inte till Chaweng. Om någon gillar denna sortens semester, spar pengar och flygtid och åk i stället till Palma Nova, alternativt Sunny Beach.



Hunden är inte död, den bara ligger och vilar mitt i huvudgatan





En rödbränd Maxime på vårt hotells solsängar i Chaweng