Som alla vet är 17 maj i Oslo väldigt stort. Alla skolor ingår i en stor parad tillsammans med respektive orkester. Paraden går genom hela staden och avslutas vid slottet där kungafamiljen vinkar. Det vankas folkdräkter, flaggor, våfflor, korv, glass, lunch på Grand Hotell, aktiviteter längs gatorna, allsång, konserter och hela staden väcks till liv.


Vi började vår dag med en champagnefrukost kl 10. Det var bord fulla av laks, potatis, paj, skagen, korv, pasta och allt du kan tänka dig. Solen sken och alla flaggor var hissade. Vid kl 13 begav vi oss till stan där det var smockat med människor och barnfamiljer. Några våfflor och korvar senare bänkade vi oss på Solli plass där alla fik/restauranger har en gemensam uteservering. Alla är allmänt glada och man sitter inte still en enda sekund.

Lite senare på kvällen, vid kl 18, vankas det middag. Därefter klädde vi om och åkte till en vän på Frogner som hade samlat lite folk för att fira. Väl hemma vid kl 22 är man helt slut efter dagens bravader. Många klubbar kör 17 maj-tema så en utekväll är verkligen att rekommendera!

Generellt är allt väldigt uppstyrt och planerat i minsta detalj. Vill man vara lite mer spontan är det bara att ta sig till stan och titta på alla parader och njuta. Barn under 15 år brukar oftast vara med familjen och fira 17 maj på skolgården tillsammans med alla elever, respektive familjer samt lärare.

Hurra!