Min väninna Viveca och jag bestämde i går på lunchen (vi är också kollegor) att boka en resa till Taormina på ön Sicilien i Italien. Vi har pratat om det en veckas tid, och i dag gjorde vi slag i saken. När vi hade bestämt oss avslutade vi snabbt lunchen och gick vi upp till min plats och bokade på en gång.
Vi åker 21 augusti; med Fritidsresor. Endast 10 800 kronor för båda på ett *** hotell med balkong mitt i staden. Jag gillar ju att bo centralt. Vi kollade också på att flyga Norwegian och boka samma hotell genom hotels.com. Det hade faktiskt bara blivit 800 kr billigare, och då hade vi landat i Palermo. Vi googlade att ta sig från Palermo till Taormina, och det skulle ha tagit mellan fem och sju timmar med två buss/tåg-byten. Med Fritidsresor landar vi på  Catania flygplats; det tar bara en timme till Taormina och vi transporteras till hotellet.
Några bilder som jag googlade fram för att visa hur fint det är i Taormina:
 

Min första chartersemester någonsin gick med familjen till Sicilien när jag var ca 10 år, mao 30 år sen. Min pappa har sparat alla negativer från allt han har fotatoch har skannat många av dem. Så jag ska se om jag kan hitta några gamla 80-tals bilder från Sicilien när jag ska hälsa på i Oslo nästa helg.