I dag har jag varit i Östrersund och jobbat. Länsförsäkringar AB:s IT-avdelning har sitt huvudkontor i Stockholm, men vi har också två mindre kontor i Östersund och Linköping. Av de jag jobbar med så är det två utvecklare som jobbar på Östersundskontoret. Vi kör telefon- och videomöten över Internet hela tiden, men i bland måste vi träffas för att jobba mest effektivt. Oftast är det de i Östersund som kommer till Stockholm, men ibland får också vi  i Stockholm åka till Östersund. Dock är detta andra gången under fyra år som jag får åka upp till Östersund, så sådär jätteofta händer det ju inte.

Men det jag egentligen vill säga är att vi åt lunch på en riktigt bra lunchrestaurang som heter Arctura. Den ligger en liten bit från centrala Östersund, så min känsla var att man måste ha bil för att ta sig dit. Restaurangen ligger ovanpå ett vattentorn, dvs högt med fin utsikt. Vattentornet ligger också presis i skogskanten där området för alla skidtävlingar börjar. Vi såg faktiskt en kille på skidor när vi satt och åt.

Salladsbordet var helt fantastiskt; det innehöll flera sorter pastasallad med kyckling, potatissalad, oliver o champinjoner mm. Det serveras endast dagens plus ett vegetariskt alternativ, jag valde det vegetariska som var mycket goda rödbetsbiffar. Men jag lovar; jag skulle ha kunnit äta mig mätt på bara salladsbordet! Jättegott bröd, och til kaffet kunde man plocka på sig lite småkakor. Allt detta för bara 99 kronor.

Passade mig perfekt; jag som gillar utsikt samt god och billig mat! Rekomenderas om man har vägarna förbi Östersund och har möjlighet att ta sig til Arctura.



Det fantastiska salladsbordet




Utsikten mot centrala Östersund. Från andra sidan såg man endast skog