För ca ett år sen så var jag på en affärsesa till Göteborg, och vi åt då på Fiskarkrogen på den gulliga adressen Lilla Torget 1. O la la, vad gott det var.

Som förrett åt vi en hummer- och avocadosallad gjort i en liten skål och sen serverad upp och nervänt på tallriken. Den var himmelsk god, jag tycker att hummer är överskattad och ofta vattnig och smaklös men den här var perfekt tillagad.

Som huvudrätt fick vi hälleflundra med bla sidfläsk och rödvinskokta små röda lökar. Jag älskar kombinationen av fisk och sältan i sidfläsket. Till detta drack vi Marimar Torres Estate 2004 som alla tyckte var fantastisk. Själv gillar jag inte vin så mycket, och drack öl. Gott det också.

Efterrätten var crème brûlée med hallonsorbet och det var en perfekt kombination.

Det hela kostade 700 kr, utan dricka. Visst är det mycket pengar att äta upp, men det var så gott att det var värt kostnaden. Restaurangen i sig själv är också mycket smakfult inredd. De har också mycket skaldjur på menyn, och platåer både som förrett och huvudrätt. Det var nästan fullt när vi var där en onsdag, så jag gissar att bordsreservation är ett måste.

Hade tyvärr inte med kameran, och restaurangen har inga bilder på hemsidan som går att sno och jag hittade inga bra när jag googlade heller. Dock rullar det ett bildspel på hemsidan där man får ett visst intryck av hur det ser ut.