När det är lite för ruggit väder för skidåk är det perfekt att ta sig ner till Åre by. Själva byn är otroligt gullig. Min uppfattning är att byn är ganska nybyggd men trots det så har Åre bevarat den mysiga känslan med låga små hus där det finns bagerier, fik, affärer, butiker, restauranger etc. “Ett förminskat Stockholm” var det någon som sa.

Efter en lite promenad tog vi oss till Åre Bageri där vi svullade en hel del pajer, muffins, chokladbrownies, te och kaffe. Ganska saftiga priser, 75 kr för en hallonpaj med vaniljsås, men eftersom upplevelsen i sig är otroligt mysig så jämnar det ut sig i längden. Rekommenderas starkt att ta en lite längre fikapaus där. Och varför inte en lunchbuffé 😉

Och sist men inte minst – Åre chokladfabrik! MUMMA! Världens minsta fabrik med enorma mängder choklad i alla smaker. Pralliner, bräck, kola etc. Till de som inte vill köpa med sig hem fanns det en “smakhörna”. Ett must för de chokladsugna och en perfekt liten ge bort-present till någon man tycker om 🙂Åre bageri

Åre chokladfabrik