Vecka 9 tog familjen Löfblad, Breiman och Wistbacka sig till Åre för en vecka med snö och skidor. Vi var totalt åtta personer i åldrarna 5 – 44 år.

Stugan vi hyrde var 117 kvm och ligger i området Björnen. Alla stugområden i Åre har olika djurnamn och just Björnen ligger precis vid skidbackar, restauranger, fik etc. Ett område bestående av stora nybyggda villor där det finns många hyreslägenheter. Eftersom Björnen ligger ganska långt upp har du utsikt utöver Åresjön och Årefjället. En otroligt vacker utsikt!

En typisk dag här börjar med en stor härlig frukost och sedan är det direkt på med skidorna och rakt ner i backen. Efter några timmars åk i Björnen, Sadeln och sedan Åre är det tid för lunch. Antingen har man med sig smarriga mackor som man äter i Rödkullens värmestuga eller så kör man till Kastrullen där det erbjuds starka korvar i baguetter. När man efter lunchen fått lite energi kör man ytterligare några timmar och sedan åker man skidor hela vägen till ytterdörren. Väl hemma kan man softa lite i bastun och sedan spela lite frågespel.

Åre är perfekt för just oss. Björnen har lite lättare backar som passar för de minsta, samt ett björnland som är lite av en sagostig. För de lite äldre finns det lekparker med hopp, rails och half pipes. Till de som gillar att åka långfärdsskidor finns det också otroligt vackra spår. Eftersom Åre är enormt stort och har flera olika områden är det aldrig en dag som blir densamma. Det finns alltid något nytt att se, men ifall man skulle tröttna är det enkelt att ta sig till andra områden via transportsträckor.Lillasyster Märta 5 år mot världen

Pappa Tomas och lillasyster Märta på Kastrullen för korvlunchSäckade ihop i backen och njöt av solen ett ögonblick

Copperhill 34a