Tidigare har vår syster och moster Christiane varit med på flera av våra resor, bland annat till Kroatien, Sri Lanka och Thailand/Malaysia, och hon var nästan att räkna som en tredje lady abroad. Men för några år sen så träffade hon Florian från Berlin och Christiane fick en annan favorit-resepartner på sina semestrar och slutade semestra med Maxime och mig.

Sen i höstas har Christiane också flyttat till Berlin. Självklart borde jag ha besökt henne för länge sen men vi har båda haft en höst med mycket resande och jobb och vi har inte fått ihop det. Men tidigare i veckan så bokade jag en långweekend till Berlin i början av mars. Vi kommer att umgås, sighseeinga lite (om vädret tillåter så) samt besöka några restauranger och kulturscener som jag blev inbjuden till när jag var på Tyska turistbyråns Nordeuropa workshop i höstas.

Jag har tidigare varit två gångar i Berlin; en gång med Maxime 2005 och en jobbresa under 2009. Det ska bli spännande att uppleva staden igen och nu med lokalguide.

Fyra bilder från 2005-resan.

Vill du också åka till Berlin? Boka din biljett på flyg.nu/berlin.

Inlägget är skrivet i samarbete med flyg.nu.