Plaza Hotel ligger i korsningen 5th Avenue och 59th Street, mot Central Park, och är ett av de mest kända lyxhotellen på Manhattan. Hotellet öppnades 1907 och förlagorna var franska renässansslott.

Palm Court ligger på bottenvåningen och här serveras frukost fram till kl 10:30, lunch/brunch kl 11 till 14 och afternoon tea kl 14 till 17. Vi valde frukost eftersom vi redan hade inplanerat två andra afternoon tea och var där kl 9 och satt kvar till kl 11. 

Utbudet i frukostbuffén är inte så stort men det som finns smakar himmelskt. Men att gå till Palm Court på Plaza är lika mycket en investering i miljön som i maten. Och interiört är Palm Court väldigt elegant och servicen fantastisk. Servitören fyller omärkligt på av den färskpressade apelsinjuicen och kaffe hela tiden så glaset eller koppen aldrig hinner bli tomt, och då jag tappade en kniv på golvet var vår servitör framme och plockade upp den innan jag hann böja mig ner och hans kollega framme med en ny kniv innan vår servitör hade rätat ut ryggen igen. 

Priset? $35 per person vilket inte alla är mycket med tanke på vad man får av lyx och flärd.

Maxime

Kallskuret och ost

Varmrätterna; bacon, äggröra och potatis

Yoghurt, frukt och bär

Maximes och mitt bord

Efterrättsutbudet var enormt och franskinspirerat med alla sorters croissanter och annat gott

2 KOMMENTARER

Comments are closed.