Jag sitter nu tyvärr på JFK och väntar på att mitt flyg hem ska lyfta kl 21:30. Tiden har gått alldeles för snabbt! Men den 1:a juli är Maxime tillbaka igen i Oslo och stannar tre månader.

När jag kom till New york förra veckan så fick jag en försenad födelsedagspresent från Maxime; nämligen afternoon tea på hotellet the Mandarin Oriental. Hotellets lobby ligger på 35:e våningen och det är i Lobby Lounge teet intas, dvs man har en speldid utsikt över Central Park. 

Det har varit superfint väder hela veckan men just i går var det dimmigt och vi var oroliga att vi inte skulle se något. När vi kom dit fick vi ett av tre-fyra fönsterbord och vi såg Central Park åt ena hållet men skyskraporna försvann halvvägs i dimman åt andra hållet. Men skyskrapor i dimma kändes exotiskt och gjorde sig bra på bild. Under de två timmarna vi satt där så lättade dimman något; vi såg alla skyskrapor helt och hållet och det kom tom några solglimt.

Afternoon tea på Madarin Oriental var inte världens största, dvs inte överdådigt mycket mat, men vi blev mätta och det var väldigt delikat. Stället i sig själv är mycket elegant och utsikten som sagt fantastisk.

Rätt 1: Scones med två sorters sylt/marmelad och vispgrädde

Rätt 2: Sandwicher. En chackrutig med äggfyllning, en med getost och paprika,
en rulltårtsvarient med kallrökt lax samt en konstnärlig stående gurk-sandwich

Rätt 3: Bakverken


2 KOMMENTARER

  1. Det är i alla fall för mycket shopping där för mitt eget bästa! Denna gång åkte jag ut med 15,5 kg och hem igen med 28,5 kg. Men då hade jag köpt 3,2 kg Voluspa doftljus och en handmixer från Kitchen Aid

Comments are closed.