Våra absolut mest populära inlägg här på Ladies Abroad är några stycken som handlar om den väst-afrikanska ögruppen Kap Verde.

Jag var där på charterresa 2012 och om jag inte minns fel så var detta den första/en av de första resor som gjordes efter att Maxime och jag startade bloggen. Jag åkte till staden Santa Maria på ön Sal som är den mest turistifierade orten respektive ön i landet och tur var detta för det var ganska så lugnt där. Kap Verde måste vara ett av de få charterresmålen där vi rekommenderar att välja den mest utbyggda orten!

Stränderna är långa och finkorninga och vattnet lockade turkost. Maten är god, mycket tonfisk som jag älskar, och det finns italiensk glass att köpa på varje gathörn. Dock finns det inte så mycket att se på Sal, jag gjorde en fin halvdagsutflykt med jeep, men den utflykten var den enda som kändes aktuell. Öarna som utgör landet Kap Verde är ganska olika och många av utflykterna som erbjudes är dagsutflykter med plan till grannöarna. Sal är populär ö att ta sig till för surfare och det fanns även ganska många som reste med charterplanet med sina brädor.

Charterbolagen erbjuder kombinationsresor där man kan få med sig upp till tre öar under en vecka om jag inte minns fel och det lockar absolut att åka tillbaka och få med sig någon av de andra öarna också.

Kap veridianarna själva är en vacker atletisk blandning mellan afrikaner och portugiser och bär något förvånande västerländska kläder. Så utöver de gambiska och senegalesiska inflyttarna så är Kap Verde ett föga exotiskt land. Men ack så vackert.

Kring Throwback Thursday så har jag funderat lite på att lägga till/gå över till Travel Thursday i stället. Men eftersom Ladies Abroad är en ren reseblogg och alla inlägg handlar om resor så känner jag mig lite kluven kring om extra resefokus behövs. Ska klura vidare fram tills nästa vecka.

Kap verde, Sal, Santa Maria
Poolen på hotellet

Kap verde, Sal, Santa Maria
En skolklass utanför Santa Marias vattenpost. De flesta hus har inte indraget vatten och får hämta på torget i dunkar

Kap verde, Sal, Santa Maria
Stranden i Santa Maria. Jag bodde mitt i staden och testade inga av stränderna utanför staden

Kap verde, Sal, Santa Maria
Fish burrito på en av hotellets restauranger. Den var fantastisk, det vattnas i munnen på mig när jag ser bilden

Kap verde, Sal, Santa Maria
Ett av Sals största sevärdheter är detta blå ögat på västkusten som jag fick uppleva på örundturen

Kap verde, Sal, Santa Maria
Från hotellets andra restaurang

Kap verde, Sal, Santa Maria
En by vi besökte på örundturen

Kap verde, Sal, Santa Maria
Det sportas överallt på stranden; volleyboll, fotboll, utomhusgymmet där det jämt var kö,
grupper som joggade barfota fram och tillbaka i sanden. Inte konstigt att alla var så atletiska