Tidigare denna månad så hade KLM förhandsvisning av den tecknade Disney-filmen Planes. De 300 barnen, som alla var vinnare i en rittävling på temat flygplan, var självklart glada över att få se filmen. Och mer glada blev de när det visade sig att bussen inte tog dem till en bio utan till en hangar där ett KLM-plan väntade.

Väl ombord på planet bjöds de självklart på det obligatoriska bio-tillbehöret popcorn och läsk men grädden på moset var att barnen upplevde det samma utanför planet som visades på filmen. Blixtrade det på filmen så blixtrade det utanför flygplansfönstren, åkte man in i grön rök på filmen så fanns det grön rök utanför.


Väldigt roligt! är allt Maxime och jag kan säga om idén. Vi hade gärna varit ombord för att uppleva specialeffekterna. Maxime, 22 år, har sett alla Disneyfilmer flera gångar om, också de senare. Detta med tecknat ligger nog i familjen; vår pappa/morfar har inte bara alla långfilmer hemma utan också alla kortare historier med Kalle Anka, Musse och Långben. Tidigare var Maxime hans alibi (han har bara ett barnbarn) men han har fortfarande inte slutat samla!