Vi måste erkänna att vi har haft svårt att hitta bra mat här på Langkawi. Till skillnad från exempelvis Thailand, Kina eller Japan så finns det ingen utpräglad malaysisk mat, utan den är en blandning av de närliggande ländernas mattradition. Freedomtravel har också precis varit i Malaysia och de har skrivit ett inlägg om den malaysiska maten här.

OK, tänkte vi, det kan också fungera. Vi gillar både thaimat och kinesiskt samt samt den indonesiska mat vi känner till (satay). I KL åt vi jättegod kinesisk mat. Dock har maten faktiskt inte smakat särskilt gott här på Langkawi, typ som en medelmåttig thaikrog i Stockholm. Så vi har varit lite ledsna över detta. Vi återgick då till beprövad fungerade metod; vad har andra tyckt om maten på Langkawi. I detta fallet igen ovannämnda Freedomtravel och en av de restauranger de hade besökt och som de gillade; nämligen Orkid Ria.

Maten var jättegod och vi har redan bestämmt oss för att äta här både i kväll och i morgon kväll också, innan vi styr kosan mot Thailand. Inget mer testa något ställe som ser bra ut, nu håller vi oss till ett ställe vi vet at.t vi gillar.

 


2 KOMMENTARER

  1. Tråkigt att ni haft svårt att hitta bra mat på Langkawi. På sätt och vis kan jag förstå, om ni chansat på restauranger på Cenang, bland butikerna där. När vi gjorde det hittade vi inte heller nåt speciellt kul, många restauranger i det området kändes faktiskt lite tråkiga… På kvällarna gick vi mest på rekommendationer (från hotellet, Aftonbladet-guiden m.m.) och då hamnade vi mest i restaurangområdet nere på Tengah (söderut, där ligger bara restauranger, inga butiker). Där hittade vi flera av de restauranger vi tyckte var bra: Sheela's, Unkaizan, fatCupid, Sugar… OrkidRia var egentligen den enda restaurang vi fick rekommendationer om på Cenang, och den var ju bra! Kul att ni var nöjda med maten där!

Comments are closed.