Nu är det bara åtta dagar kvar tills Maxime och jag åker till Dubai och vi har börjat planera resan. Måste säga det är tur att vi har något att se fram till med vädret vi har utomhus just nu.
Vi har bokat bord på världens lyxigaste hotell; det sju-stjärniga Burj al Arab som ser ut som ett segel. För att ens komma in i hotellet måste man ha en bordsreservation i en av restaurangerna och man måste ange kreditkortsnumret vid bokningen så det fungerar inte att bara boka och sen inte dyka upp. På världens lyxigaste hotell kostar självklart allt skjortan och den billigaste bokningen man kan göra är Afternoon Tea eller High Tea. 

High Tea kan intas på restaurang Sahn Eddar på bottenvåningen mellan kl 19 och 20 och kostar 285 AED eller ca 500 kr per person. I samma restaurang kan man dricka Afternoon Tea kl 13, 15 eller 17 utan champagne för 360 AED eller ca 650 kr, eller med champagne för 410 AED eller ca 750 kr.

Afternoon Tea kan också intas i Skyview Bar på 27 våningen med utsikt över The Palm mellan kl 13 och 18. Här ingår alltid champagne och en sjurätters scones, snittar, bakverk-meny för 450 AED eller ca 800 kr.

Dyrt som fan, men vi tänkte som så att när vi först är i Dubai så vill vi gärna se hotellet. Vi får satsa på att äta billigt också; vi älskar ju shawarma, falafel, röror m.m. och det brukar ju kosta typ inget. Men den lilla prisskillnaden mellan att sitta på 27 våningen och bottenvåningen så var valet solklart för oss. Vi har på lördagen vi är i Dubai bokat bord kl 16 i Skyview Bar och orsaken till den tidpunkten är att vi då får med oss både dagsljuset och att solen går ner.

Vi har också bokat tid för att åka upp i världens högsta byggnad Burj Khalifa på onsdagen kl 16. Orsaken till tidspunkten är samma som ovan. Det kostar 100 AED eller ca 180 kr att åka upp om man förehandsköper biljett, eller 400 AED eller 725 kr att komma före kön om man man kommer dit och biljetterna är slutsålda. Självklart kan man chansa och åka dit och hoppas att biljetterna inte är slut, men vi tar inte den risken.

Utöver detta ska vi besöka souker och arabiska områden i den gamla stadsdelen, åka dhow på floden mellan den gamla och nya stadsdelen, kolla in skyskrapor i den nya stadsdelen, sola och bada vid hotellets takpool, sola och bada på den privata stranden Ocean Beach Club på The Palm som hotellets gäster har åtkomst till, besöka skybarer så vi kan se både The Palm och stan uppifrån och åta en massa kryddstärk mat.

Dhow

En av alla souker

Ocean Beach Club
Takpoolen på Mövenpick Hotel Deira

Samtliga bilder googlade och lånade från detta internätet! Och förresten så premiärinviger jag med detta inlägget min nya MacBook Air 11″. Väl; egentligen är den Maximes, men hon fick den levererat till mitt jobb och flyttar inte från Oslo förrän nästa helg. Så ytterligare en vecka så är den min, min, min!

1 KOMMENTAR

Comments are closed.