Foot Locker på 43 West 34th Street är gympasko-himlen på Manhattan. Den omfattar både en traditionell Foot Locker samt en Lady Foot Locker och en Kids Foot Locker, alltså inte avdelningar utan olika affärer. Det måste vara tillsammans flera tusen kvm gympaskor, och hundratals anställda. De anställda jobbar på provition och det är inte alls svårt att få hjälp, de svinsar omkring en hela tiden och frågar om man vill ha hjälp. Självklart är alla sådär trevliga och artiga amerikanska också.

Jag ser på nätet att amerikanare klagar över att det är dyrt på Foot Locker, men för oss skandinaver är det hur billigt som helst. Maxime och jag köpte tillsammans fyra par Nike (plus att Maxime köpte med ett par till en väninna) och varje par kostade från $60 till $90. Dvs mellan ca 450 kr och 800 kr.

Jag var tvungen att googla bilder på skorna vi köpte eftersom vi inte fotade dem innan vi började använda dem.

Dessa Nike Free köpte jag för att träna i

Ett par helvita Nike Air Max
köpte Maxime för att ha tillvardags

Dessa färgglada Nike Free köpte Maxime
också för vardagsanvändning



Och sen behövde jag också ett par
Nike Air Max för att powerwalka i


I korsningen Madison Av och East 58th Str ligger en av två Ugg´s shops på Manhattan. Den andra ligger i SoHo. Storleksmässigt går inte Ugg´s att jämföra med Foot Locker, men detta vill jag i alla fall kalla Ugg´s-himlen. Det kostar ca 1000 kr för de klassiska modellerna i skinn, men det bästa är att det finns modeller som vi inte har sätt hemma i Sverige. Maxime köpte ett par vrålsnygga knähöga kabelstickade som vi inte har sätt någon annanstans. Jag köpte att par normalhöga kabelstickade, och ångrar fortfarande för att jag inte också köpte ett par klassiska i ljust skinn.

Mitt emot Ugg´s på Madison Av så finns det ett helt ok fik
om man blir utmattad av all shopping och behöver en paus