EAT står for Asian European Taste, och som namnet säger är menyn en blandning av asiatiskt och, vad jag kunde utläsa från menyn, franskt och brittiskt. Stället ligger i den nyöppnade Mood-gallerian, ett stenkast från både NK och Stureplan.
Jag var där med Viveca, och vi körde båda den asitiska linjen. EAT har fem-sex avsmakningsmenyer för ca 500 kr per person där man måsta vara minst två. Vi hade fruktansvärt svårt att välja om vi skulle gå för en meny eller bara varmrätt och dumplings, men efter att ha ändrat oss tre-fyra gångar blev det först att dela på ångande räk-dumplings och friterade ank-dumplings. Till dumplingen väljer man dippsås och våra två höjde verkligen dumlingsen. Sen åt jag en urfräsch sallad med avocado, granatäpple, grapefrukt, sallad och knaperstekt anka och Viveca tog en lammwok. Vi vara båda supernöjda. Priset för varmrätterna var ca 250 kr för våra, vilket är lite i överkant, men det var jättegott. Det fanns också nudelrätter m.m. för ca 150 kronor.
Nästa gång ska jag testa avsmakningsmenyn med anka. För att gå dit flera gångar ska jag göra.
Dumplingserna med dippsåserna längst upp på hyllan på bordet |
Min anksallad |
Det finns en bistrodel där vi åt… |
… och en bardel. Bardelen har en kortare meny |
Häftigaste handfatet jag har sätt så långt i mitt liv |