Jag har tidigare skrivit om att jag har lagt ut vår lägenhet för semesterbyte på hembyte.nu. Och nu har vi kommit ovens om att byta vår lägenhet på Östermalm med en lägenhet i centrala Paris under de två sista veckorna i juli. Bytet ska göras med en dam kring 40 som är lärarinna i engelska och hon ska resa hit med en vän som bodde i stockholm ett halvår för 20 år sen. Hon har två tidigare byten bakom sig, och de två hon tidigare har bytt med har lämnat bra referenser. Så jag är  inte alls orolig över att låna ut lägenheten till en främmande person.
Vi har inte varit i Paris sen vi hälsade på min väninna med familj för tio år sen. Jag gillar Paris, och är glad över att vi ska vara där så länge som två veckor. Då hinner man bo in sig ordentligt och hitta de bästa ställen.

Jag ogiller att gå omkring i varma storstäder och svettas, och var lite orolig för detta. Då tipsade hon vi skal byte lägenhet med om att det varje år görs i ordning ”stränder” längs Seinen, kallad Paris Plage som betyder Paris stränder. De kör på sand och placerar dit solsängar, och några ställen finns det också poolar där man kan bada.

Sen ska vi också självklart upp i Eiffeltornet (även om vi har varit där tidigare) och se Mona Lisa leende. Och shoppa och sitta på utomhuscaféer.

Detta kan inte bli annat än bra!