Både min syster Christiane och jag hade bonuspoäng hos SAS som var på väg att gå ut på datum. Tyvärr hade ingen av oss mer än så att vi kunde boka en resa i Norden och vi funderade på Svalbard men det kunde i så fall bli först om ett år eftersom vi ville åka under senvintern (som alltså är maj där). Till Oslo åker jag ju hela tiden, i Köpenhamn var Maxime och jag förra sommaren (och där är Christiane hela tiden) och i Helsongfors var jag med Maxime under påsken. Så bonusresor inom Norden känns helt enkelt lite tråkigt, särskilt eftersom det är så billigt att köpa flygbiljetter. Men så visade det sig att Baltikun också räknas till Norden hos SAS. Så ett bra tipa är att använda SAS-poängen inom Norden till Svalbard eller Baltikum.

Jag har varit i både Tallin och Riga flera gångar, men aldrig i Litauen. Valet stod då mellan Palanga som är en badort eller huvudstaden Vilnius. Valet föll på Palanga som ligger nära Klaipeda som är en hamnstad och Lituens näst största stad. Palanga är den mindre strandorten norr om Klaipeda. Palanga är känt för sina fina stränder och sin pir, men det ska också finnas ett bra utbud av restauranger och barer.

Hoppas bara att vädret håller. Jag tror det kan bli ganska tråkigt där om det bara regnar. Det ska också bli spännande att se vad det är för andra turister som åker till Palanga.