Vi åt på flera väldigt bra lite billigare ställen senast vi var i New York. Jag tycker ofta att man får den bästa maten på ställen som är lite enklare. Dock utesluter inte detta att jag uppskattar dyrare mat också.


Vi åt bland den bästa pasta jag har ätit i mitt liv i Little Italy, på Il Fornaio på 132 Mulberry Street. Jag åt en Ravoli Con Spinach och Maxime en traditionell tortellini. Inte alla något fancy ställe, en typisk italienare med rutiga dukar och en helt ok service. Men maten var alltså att dö för. Ca 100 kr för en pasta.

Vi gillar båda asiatisk mat, och var självklart tvungna att testa någon restaurang i Chinatown. Vi valde 456 Shanghai Cuisine på 69 Mott Street. Detta helt enkelt för att det var det stället som såg trevligast ut. Det var fullt när vi kom dit, och vi fick välja mellan att dela bord med andra gäster eller att vänta. Vi gjorde det sista, och efter 20-30 minuter så fick vi vårt bord. Vid alla bord omkring oss såg det ena godare ut än det andra, och det var svårt att välja. Vi åt ångade dumplings till förrätt, och till huvudrätt hade jag jättesvårt att välja mellan min kinesiska favoriträtt General Tsos Chicken och Orange Flavored Chicken eftersom jag också älskar kombinationen kyckling och apelsin. Jag valde till slut sistnämnda, och lyckan var fullkomlig när det visade sig att det var en General Tsos Chicken med apelsin. Yum.

Sushistället Ajsai ligger på 615 9th Avenue, mellan 43rd och 44th Street. Jag kommer inte ihåg vad vi åt, men det var sushi åt det mer avancerade hållet. Liknande East i Stockholm, men en bra bit under halva priset jämfört med East.

Delicatessen ligger på Prince street i SoHo. Väldigt snyggt ställe med snygga människor och god mat. Jag har för mig att båda åt var sin burgare som serverades med massa tillbehör.

Sist vill jag nämna Forty Carrots at Bloomindales 7th Floor på 1000 3rd Avenue. Där finns det sallader, soppor, sandwicher, smoothies, juice; allt med en organisk hälsotvist. Det finns både bord och bar att sitta i. När vi kom dit var det lunchkö, och de flesta för oss i kön valde att vänta på bord. vi valde att sitta i baren, och det kändes helt rätt. Sen är de också kända för sin mjukglass som man kan köpa på maten för endast en dollar eller något. Det finns fyra-fem olika smaker på själva glassen, och massa olika frukt och bär eller toppings. När vi var osäkra på vilken smak vi skulle välja på glassen så fick vi smakprov på alla fyra, och vilka smakprov. Det resulterade i att vi hade fått i oss tillräckligt med glass genom att smaka… När vi ursäktade oss väldigt för att vi inte orkade mer glass efter smakproven svarade killen i baren glatt ”No problem, this is New York”. Jag gillar den inställningen.



Il Fornaio



Lenas mango-kycklingsallad hos Forty Carrots



Vy över baren och Maximes morotssoppa

 

Delicatessen



My Daddy´s Pizza ligger i korsningen 6 avenue och
West 36th Street.
Jättegod pizza, vi var förbi flera gångar under veckan